Intresseanmälan

OBS! Anmälan för deltagande på EXPO:SCENKONST 2018 stängde den 10 september 2017 

Har du/ni en vuxenföreställning som ni vill presentera för ca 350 arrangörer från hela södra Sverige? Då är vi rätt plats för er!

EXPO:SCENKONST är en sammanslagning av Riksteatern Södra Sveriges Utbudsdagar och Riksteatern Västs Scenkonstdagar.

Under två dagar presenteras turnerande offentlig scenkonst från fria producenter, länsteatrar och Riksteatern. EXPO:SCENKONST äger första gången rum den 24-25 februari 2018 på Helsingborgs Stadsteater.

Evenemanget arrangeras gemensamt av Riksteatern Skåne, Riksteatern Väst, Riksteatern Blekinge, Riksteatern Halland, Riksteatern Jönköpings län, Riksteatern Kalmar län och Riksteatern Kronoberg.

Efter att anmälan stängt 10 sep gör vi ett urval av produktioner som är nya för västra och södra Sverige och som kan arrangeras hösten 2018 och/eller våren 2019. I slutet av november kontaktas alla grupper med besked om man ges möjlighet att delta eller inte.

Det är bra att veta att många är intresserade av att ha scentid och alla som önskar delta kommer inte få plats.


 

Urvalskriterier
I urvalsprocessen strävar vi efter att ha en stor bredd i det som visas där vi bland annat tar hänsyn till de urvalskriterier som är viktiga för arrangörer när de ska köpa in scenkonst.

Till urvalskriterierna –>

Gör så här för att göra en intresseanmälan

  • Registrera din föreställning på scenkonstportalen.se.
  • Skicka in din intresseanmälan
  • Planera din medverkan för 10-12 min speltid på scenen som har en spelyta på max 12×15 m med ett enkelt scenljus

Tänk på

  • att vara exakt i din tidsplanering. Vi kommer bryta inslag som går över tiden av respekt för andra producenter och arrangörer/publik.
  • att du som producent har med enkel rekvisita som du i huvudsak själv ska arrangera på scenen. Planerad tidsåtgång för att rigga scenen ca 1-2 minuter och detsamma gäller för att ta bort er rekvisita. Totala tiden får inte överstiga 14 minuter.
  • att arrangörerna ofta föredrar totalpris/all inclusive. Sätt gärna ett gage där resor och hotell redan är inkluderat i priset. Detta gör det enklare för arrangörerna att planera.

Kontaktperson
Louise Morberg
Tel: 0766516615
E-post: louise.morberg@riksteatern.se