Intresseanmälan

Anmälan för deltagande på EXPO:SCENKONST 2019 stänger den 7 september 2018 

Har du/ni en vuxen- eller familjeföreställning som ni vill presentera för ca 300 arrangörer från hela södra Sverige? Då är vi rätt plats för er!
 
Under evenemanget presenteras turnerande offentlig scenkonst från fria producenter, länsteatrar och Riksteatern. EXPO:SCENKONST äger rum den 2-3 februari 2019 i Kalmarsalen, Kalmar.
 
Efter att anmälan stängt 7 sep gör vi ett urval av produktioner som är nya för de sju länen och som kan arrangeras hösten 2019 och/eller våren 2020. I slutet av november kontaktas alla grupper med besked om man ges möjlighet att delta eller inte.
 
Det är många som är intresserade av att ha scentid och alla som önskar delta kommer inte få plats.
 
EXPO:SCENKONST arrangeras gemensamt av Riksteatern Blekinge, Riksteatern Halland, Riksteatern Jönköpings län, Riksteatern Kalmar län och Riksteatern Kronoberg, Riksteatern Skåne och Riksteatern Väst.

Gör så här för att göra en intresseanmälan
  • Registrera din föreställning på scenkonstportalen.se
  • Skicka in din intresseanmälan via formuläret i länken nedan
  • Planera din medverkan för 10-12 min speltid på scenen som har en spelyta på max 12×15 m med ett enkelt scenljus
Tänk på
  • att vara exakt i din tidsplanering. Vi kommer bryta inslag som går över tiden av respekt för andra producenter och arrangörer/publik.
  • att befintlig teknik är begränsad. Vi erbjuder ett enkelt frontljus, PA, samt projektor och duk. 
  • att du som producent har med enkel rekvisita som du i huvudsak själv ska arrangera på scenen. Planerad tidsåtgång för att rigga scenen ca 1-2 minuter och detsamma gäller för att ta bort er rekvisita. Totala tiden får inte överstiga 14 minuter.
  • att arrangörerna ofta föredrar totalpris/all inclusive. Sätt gärna ett gage där resor och hotell redan är inkluderat i priset. Detta gör det enklare för arrangörerna att planera.

Anmäl dig här
 
 
Deadline 7 sep 2018

Urvalskriterier

I urvalsprocessen strävar vi efter att ha en stor bredd i det som visas där vi bland annat tar hänsyn till de urvalskriterier som är viktiga för arrangörer när de ska köpa in scenkonst.
 

Kontaktperson

Camilla Frosterud
Scenkonstkonsulent 
Riksteatern Kalmar län
Tel: 070-3850273

E-post: 
camilla.frosterud@riksteatern.se