MEDVERKANDE

Har du/ni en vuxenföreställning som ni vill presentera för ca 350 arrangörer från hela södra Sverige? Då är vi rätt plats för er!

EXPO:SCENKONST är en sammanslagning av Riksteatern Södra Sveriges Utbudsdagar och Riksteatern Västs Scenkonstdagar.

Under två dagar presenteras turnerande offentlig scenkonst från fria producenter, länsteatrar och Riksteatern. EXPO:SCENKONST äger första gången rum den 24-25 februari 2018 på Helsingborgs Stadsteater.

Evenemanget arrangeras gemensamt av Riksteatern Skåne, Riksteatern Väst, Riksteatern Blekinge, Riksteatern Halland, Riksteatern Jönköpings län, Riksteatern Kalmar län och Riksteatern Kronoberg.

Till anmälningsformuläret –> 

Senast den 10 september vill vi ha er intresseanmälan och vi gör sedan ett urval av produktioner som är nya för södra Sverige och som kan arrangeras hösten 2018 och/eller våren 2019. I slutet av november kontaktas alla grupper med besked om man ges möjlighet att delta eller inte.


Information till medverkande för intresseanmälan till EXPO:SCENKONST 2018

Har du/ni en vuxenföreställning som ni vill presentera i Helsingborg 24-25 februari 2018 under EXPO:SCENKONST då vill vi ha er intresseanmälan!

Det är bra att veta att många är intresserade av att ha scentid och alla som önskar delta kommer inte få plats.

Urvalskriterier
I urvalsprocessen strävar vi efter att ha en stor bredd i det som visas där vi bland annat tar hänsyn till de urvalskriterier som är viktiga för arrangörer när de ska köpa in scenkonst.

Till urvalskriterierna –>

Gör så här för att göra en intresseanmälan

  • Registrera din föreställning på scenkonstportalen.se.
  • Skicka in din intresseanmälan
  • Planera din medverkan för 10-12 min speltid på scenen som har en spelyta på max 12×15 m med ett enkelt scenljus

Tänk på

  • att vara exakt i din tidsplanering. Vi kommer bryta inslag som går över tiden av respekt för andra producenter och arrangörer/publik.
  • att du som producent har med enkel rekvisita som du i huvudsak själv ska arrangera på scenen. Planerad tidsåtgång för att rigga scenen ca 1-2 minuter och detsamma gäller för att ta bort er rekvisita. Totala tiden får inte överstiga 14 minuter.
  • att arrangörerna ofta föredrar totalpris/all inclusive. Sätt gärna ett gage där resor och hotell redan är inkluderat i priset. Detta gör det enklare för arrangörerna att planera.

Kontaktperson
Louise Morberg
Tel: 0766516615
E-post: louise.morberg@riksteatern.se