ALTERNATIVA SPELPLATSER

Här presenteras utbudet för alternativa spelplatser. Föreställningarna ligger i bokstavsordning på producentens namn. Under varje produktion finns en film framtagen speciellt för er arrangörer, samt en länk till scenkonstportalen för mer info.


Foto: Johan Karlsson

Konstkollektivet Snö
RÖR MIG

Några av oss har blivit ensamma. Andra går varandra på nerverna. Vad händer med tilliten när ett krympande livsrum gör oss avvaktande inför varandra samtidigt som begäret ökar efter verkliga möten?

Konstkollektivet snö har samlat ett tiotal scenkonstnärer som bjuder på ett levande persongalleri och ett poetiskt försök till reflektion över en tid av utsatthet.

Länk till Scenkonstportalen


Foto: Annelien Vermeir 

Oona Libens
Soma

Soma färdas vi in i ett universum av fladdrande skuggor och analog bildprojektion. Denna visuella föreläsning om människokroppens mikrokosmos beskriver organ, bakterier och nerver med mänskligt beteende medan psyket slinker undan när det försöker beskrivas. Till slut tappar föreläsaren själv fattningen och ersätts av en robot. Allt sker i en skör mekanisk konstruktion med analoga projektorer där minsta felsteg kan försinka händelseförloppet.

Kan med fördel spelas i andra lokaler än teaterlokal.

Länk till Scenkonstportalen


Foto: Alexandra Hall 

Potato Potato Scenkonst
Min Morfar Prosten

I PotatoPotatos platsspecifika show återvänder Drag King-artisten, skådespelaren och DJ:n Paulina Göth till kyrkan. Med DJ-bänken som altare antar hon sin morfars plats i ett försök till möte. Min Morfar Prosten är en Dj-ceremoni, ett elektromusikaliskt släktepos, en livemixad syndabekännelse, ett gig, en mässa, en brutal återförening med kyrkan och en undersökning av att möta sitt arv.

Föreställningen blev uttagen till Scenkonstbiennalen 2021.

Länk till hemsida


Teater Theatron *
Sjopalovich resande teatersällskap

Det är 1941 och Sjopalovich resande teatersällskap kommer till en stad i forna Jugoslavien för att spela teater. Staden är under ockupation av de tyska styrkorna och lever under tydliga restriktioner och det är långtifrån uppskattat med teaterbesöket. Det anses rentav opassande och skamligt!

Sällskapet har tillstånd för att spela en tysk pjäs, men stadens invånare är tydliga med vad dom tycker om teaterspektaklet. Snart går konflikten helt över styr.

Passar att spelas utomhus.

Länk till Scenkonstportalen