Här presenteras utbudet för mellanstora scener. Föreställningarna ligger i bokstavsordning på producentens namn. Under varje produktion finns en film framtagen speciellt för er arrangörer, samt en länk till scenkonstportalen för mer info.
Mått för stora mellanstora scener: 6 X 5,5 m – 9 X 8 m
Foto: Henri Kokko
1 2 3 Schtunk är tillbaka i Strindberg-land!
Ett bottenfruset äktenskap, isolering, förlorade karriärer och en frisk fläkt utifrån. Ingredienser som ger Schtunkarna möjlighet att ta ut alla svängar ordentligt. I händerna på de egensinniga clownerna blir Strindbergs kanske allra bittraste drama en vacker, vemodig och hoppfull föreställning.
Som vanligt kryddas det hela med 1 2 3 Schtunks nyskrivna musik och denna gång utlovas även lite dans! Och naturligtvis – en massa skratt. Välkomna!
Dansföreställningen Hannah Felicia handlar om systerskap och om relationen mellan två människor. Eller kanske är det egentligen bara två sidor av samma person vi ser? Som längtar efter att bli sedd, accepterad och älskad.
Hannah Felicia har sedan premiären berört och inspirerat publik i Sverige och Norge. Nu har du chansen att ta del av Danskompaniet Spinns arbete när det presenteras i detta intima och kraftfulla format.
Snåljåpen Pantalone har dött och efterlämnar hushåll och ett hemligt arv till Colombina, Harlekin och Pulcinella. När Generalmajor Kakafuego plötsligt dyker upp, belägrar huset och får nys om testamentet tar historien en helt ny vändning. Vem är den rättmätige arvtagaren? Och vem har beställt pizza?
En föreställning om vänskap, mod och girighet. På ett fartfyllt och humoristiskt sätt berättas historien genom dans, teater, akrobatik och barockmusik!
Foto: Thomas Hegefors
Brodera mera! utspelar sig i en vardagsrumsmiljö hemma hos en äldre släkting, där syskonparet My och Karin efter en lång tids väntan blir rastlösa och finner oväntad underhållning hos en tejprulle, en stol och en gammal bok om broderi. Men vad är egentligen ett korsstygn och kan man verkligen vandra med en tråd? Detta och mycket mer undersöker verket i form av text, rörelse och musik!
Foto: Emmalisa Pauly
Föreställningen Anne Franks dagbok berättar om det hemska som mänskligheten är kapabel till och skildrar det vi inte får glömma. Den berättar också om hur det är att vara en helt vanlig tonårstjej som längtar, som är kär, som drömmer om att bli författare eller journalist och som råkar vara jude under andra världskriget.
Vi får genom föreställningen lära känna och komma nära en ung person med hopp, humor, rädsla och tro på framtiden.
A Study of Choices är en dansföreställning med tre nya dansare för varje ny kväll och spelplats. Dansarna får instruktioner som de och publiken hör samtidigt. Föreställningen skapas i ögonblicket och publiken får bevittna hur dansarna tolkar instruktionerna individuellt och tillsammans. Vi får ta del av den komplexitet, snabbtänkthet och expertis som dansarna besitter. Detta är en studie i valmöjligheter och vad som händer i översättningen.
Foto: David Winnerstam
Den unga kvinnan Esther från Ungern kan resa i tiden och hamnar på en stängd teater mitt under pågående pandemi i pestens London 1593. Där möter hon Shakespeare och skådespelarna Burby och Kempe som repeterar en pjäs om den misslyckade kung Richard II. I Esthers konfrontation med skådespelarna framträder renässansen både i sitt elände och sin storhet och frågor ställs på sin spets. ”Vad är ett Tigerhjärta, Shakespeare? Hur ska man leva?”
Foto: Jack Offord
Om bara Charlie kunde få nya skor, sådana som alla andra har, då skulle allt bli mycket bättre. Han skulle inte känna sig så utanför och dålig. Så när brevet från mormor kommer blir han överlycklig! Där står det att han ska få nya skor i födelsedagspresent – och att han ska få välja helt själv vilka han vill ha! Mormor tipsar om en magisk skoaffär med en mycket speciell skomakare som kommer ge Charlie precis de skor han önskar sig och behöver.
Nya skor! (3–8 år) är en rolig, spännande och musikalisk teaterupplevelse om stora frågor för små barn.
Foto: Sören Meisner
W/hole följer de två jonglörerna Samuel Gustavsson och Petter Wadsten i deras gemensamma fascination inför alla hål omkring oss. En överraskande fördjupning i ett välkänt fenomen som har lett dem från små knapphål till världens djupaste hål i Murmansk. Hål är skrämmande. Hål är spännande. Hål är möjligheter. Och vissa hål är helt omöjliga att förstå sig på. Det finns så många hål som vi aldrig når botten på. I slutändan är ändå människan ingenting annat än massan runt ett hålrum, som vi på ett förunderligt vis lämnar efter oss när vi dör.
Genom de två antihjältarnas tystlåtna vänskap och okonventionella val av jongleringsobjekt uppstår helhjärtade och halvgalna idéer. De kombinerar torr komik med sin delikata känsla för nörderiets uthålliga underfundighet.
Foto: Sören Vilks
Mascherata är en dansant konsert, fylld av vacker och mustig musik av en av renässansens största hitmakare; Bartolomeo Tromboncino (1470-1532). Hans musik sjöngs och spelades på gator och torg, man dansade till den under maskerader, fester och karnevaler. Romeo & Julia Kören vill i denna föreställning bjuda in dagens publik till en het och färgsprakande maskeradkväll i renässansens Italien – lyfta dem ur tid och rum i en hyllning till musiken, konsten, leken och livet. Renässansen är här och nu.
Gregarious är en anti-heroisk studie på den mänskliga delen av idrott. Den handlar om balansen mellan konkurrens och medmänsklighet. Laganda mot rivalitet. Baserat på sin egen vänskap och partnerskap, har de två artisterna skapat en samtida cirkuspärla fylld med charm, energi och sprudlande humor. Med otrolig fysik, spektakulära scenarier och underhållande komik, utforskas närhet och mänsklighet i sportens värld.
Foto: Max Brogren
Tycker du att allt var bättre förr men att förr kunde varit lite bättre?
Här öppnas ridån till en värld fylld av märkliga historier, fantastiska cirkusartister och underliga uppfinningar. Med sin fartfyllda, stämningsfulla och fantasifrämjande varietéföreställning garanterar Karneval en verklighetsflykt värd namnet!
Foto: Alexander Hopman Lilja
Scenkonst om poeten Anna Margolins liv och poesi.
Hon skrev, debuterade, och sen skrev hon inte mer på 30 år.
Berättelsen börjar i slutskeedet av Anna Margolins liv, då poeten lever i ensamhet, och fortsätter sedan bakåt. Det berättas om debuten flera år tidigare, förhållandet till barn och äktenskap och hennes resor runt om i världen. I Alla vindar är stilla ställs frågorna direkt till Anna vid skrivbordet: Vem var du? Vad vill du nu? Varför är du stilla?
Foto: Fabien Garoux
Välkomna in i det gula universumet! Gult är energins och lekfullhetens färg, men också farans och feghetens. Solsken, bananer och varningsskyltar. Den gula färgen kastar sig mellan vitt skilda associationer och i den dynamiken speglas livets oförutsägbarhet. Yellow – We’re Halfway There är en dansföreställning om mänsklighet, sårbarhet och vänskap, med färgen gul som en röd tråd.