STORA SCENER

Här presenteras utbudet för stora scener. Föreställningarna ligger i bokstavsordning på producentens namn. Under varje produktion finns en film framtagen speciellt för er arrangörer, samt en länk till scenkonstportalen för mer info.

Mått för stora scener: 8 X 10 m – 10 X 10 m


Foto: Isak Stockås

Below Zero
KORUS

En kollektiv röst av kroppar som genom balans, råstyrka och svindlande akrobatik fångar cirkusen till tonerna av storslagen folkmusik med urbana inslag. Bortom kaoset som hastigt tilltar samlas fyra cirkusartister på en scen för att gemensamt förenas i ett eget kosmos. Språngbräda på sju meters höjd, klubbpunkig lindans och parakrobatik som gjuter samman kroppar. Upplev några av Sveriges främsta cirkusartister i KORUS av Below Zero. 

Länk till film
Länk till Scenkonstportalen


Foto: Urban Jörén 

Cullberg
The Listeners

Rytm, röst och rörelse är tätt sammanflätade i Alma Söderbergs verk, ett konstnärligt utforskande av uttrycken och relationen mellan dem är grunden i hennes konstnärskap. Dansen är ett verktyg för att beskriva musiken och musiken ett verktyg för att beskriva dansen. Samarbetet med Cullberg innebär ett kliv in i ett större sammanhang för Alma Söderberg. The Listeners som är hennes första verk för Cullberg hade premiär i januari 2020. 

Länk till film
Länk till Scenkonstportalen


Foto: José Figueroa 

Kompani Giraff
Moln

Moln är ett drömspel som med lätt och poetisk hand kastar sig mellan de bråddjup av existentiell svärta och de ljusa lätta moln som bor i oss alla; speciellt i brytpunkten mellan barn och vuxen. Manuset av Stina Oscarson är ett formexperiment där hon sammanfogat extrakt ur Karin Boyes dikter till ett sömlöst universum. Texterna har tonsatts av Jonathan Johansson och David Lindvall.

Länk till film
Länk till Scenkonstportalen


Foto: Patrik Miller 

Scenit Produktion
Kohlhaas!

Michael Kohlhaas, en press- och publikhyllad föreställning, om en resande hästhandlare på 1500-talet som tvingas lämna sina två hästar som pant vid en tull i Sachsen. När han hämtar tillbaka dem, känner han knappt igen sina slitna, misshandlade djur. Han kräver skadestånd i domstolen men rättegången saboteras av korrupta adelsmän. Kohlhaas fanatism gör att han förlorar process, sin älskade hustru, familj och all egendom. Michael Kohlhaas, en i grunden fredlig person, säger upp sitt samhällskontrakt.

Länk till film
Länk till Scenkonstportalen


TEATERi
Piloten

En visuell och magisk föreställning om Antoine de Saint-Exupéry, författaren till en av världens mest lästa och älskade böcker, Den lille prinsen.

Följ med på en otrolig resa genom tiden. Över Anderna i Sydamerika, genom Sahara och andra världskrigets Europa till den sista flygresan över Medelhavet.

Länk till film
Länk till scenkonstportalen


Foto: Hampus Eurenius

The Stockholm English Speaking Theatre
Wilde Times!

A monologue about the women around Oscar Wilde, written and performed by Ingela Lundh.
Wilde Times! tells the story of three vibrant and life affirming women in late 19th century London and their labyrinthine struggle to understand themselves, their surroundings and the taboos that stand in their way. The story mixes newly written text with real excerpts from letters, autobiographies and Oscar Wilde’s witty truths and affirmations.

Länk till film
Länk till Scenkonstportalen